
Jak zrobić chałwę domowej roboty?
Gotowanie i pieczenie w domu to świetna zabawa dla całej rodziny. W naszym artykule dowiesz się jak w szybki oraz prosty sposób wykonać zdrową przekąskę. Chałwa, bo o niej mowa to przysmak wielu z nas.
Jak przygotować domową chałwę?
Chałwa określana jest jako jeden z bardziej popularnych łakoci. Przepadają za nią dzieci i dorośli. chociaż oczywiście posiada również swoich antyfanów. Warto poświęcić chwilę na przygotowanie tej słodkości we własnej kuchni. Dzięki temu będziemy mieć pewność, że wybrane składniki są najwyższej jakości, a sama chałwa uzyska niepowtarzalny smak. Dodatkowo wielu ekspertów zwraca uwagę na fakt, że chałwa jest bogata w witaminy. Nie brak w niej również minerałów i innych składników odżywczych. Aby wykonać naszą własnoręczną chałwę musimy przygotować 4 łyżek pasty tahini. To najważniejszy składnik! Następnie 75 g nierafinowanego oleju kokosowego (lub innego oleju roślinnego), pół szklanki wody, ok. 70-80 g daktyli. Przepis jest banalnie prosty. Otóż wystarczy namoczyć daktyle przez noc a później połączyć wszystkie składniki
Więcej przepisów na chałwę
Podany przez nas wyżej przepis na chałwę to jeden z wielu takich propozycji. Sami możemy tworzyć niezwykle oryginalne połączenia smakowe. Więcej na ten temat znajdziesz na stronie: https://swiat-rodzicow.pl/wysmienita-chalwa-piec-minut-wystarcza-skladniki-przepis. Wybierz recepturę dla siebie i stwórz zdrowe łakocie dla całej swojej rodziny. To na prawdę bardzo proste oraz szybkie zadanie, w które możesz zaangażować również dzieci.